Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 8.4g2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl4.2g14kcal0.1g0.1g1.5g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 2.5g7.5kcal0.5g0.1g0.6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]1.7g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana36g59kcal2.6g1g5g0.4g
Valittu annoskoko18g30kcal1.3g0.5g2.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g15kcal0.7g0.3g1.3g0.1g
Arvot/100g100g165kcal7.3g2.8g14g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502