Karppi ja hyvä juustokakku

Erittäin hyvä, helppo ja vähähiilarinen juustokakku.

Ohje on mukailtu karppaus.

Infon sivuilta.

Lämmitä uuni 170ºC.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla: pyöreä pala pohjalle ja suikaleella reunat.

Sekoita pehmeä voi, kaneli ja mantelijauhot kunnolla ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk.

n. 18 cm) ja reunoille hieman yli puoleen väliin.

Laita jääkaappiin 5 minuutiksi.

Pehmitä tuorejuusto käsivatkaimella alhaisella teholla n. minuutin ajan, kunnes se on tasaista massaa.

Lisää munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes munat ovat sekoittuneet juustoon kunnolla.

Lisää makeutusaine (itse käytin steviaa) vähitellen ja jatka sekoittamista 1-2 minuuttia tai kunnes seos on kermaista.

Lisää smetana, sitruunan/appelsiininkuori ja sitruunan mehu, sekoita huolella, älä vatkaa.

Kaada täyte pohjan päälle.

Vuoraa vuoan ulkopohja yli puoleen väliin foliolla.

Laita vuoka uunipannun päälle ja kaada kuumaa vettä uunipannulle niin, että vesi ylttää puoleen väliin vuokaa.

Paista kakkua 1h - 1h 15min.

Jäähdytä kakku kunnolla, jonka jälkeen voit sivellä kermavaahtoa kakun pintaan ja koristella lopulla appeliisinkuoriraasteella ja tummasuklaalastuilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Jania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe (Meira), annos 80g2g12kcal0.5g0.1g1.1g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.6g11kcal0g0g1.2g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 5.6g22kcal0.1g0.1g2.4g0g
Kananmuna kuoreton 2.5g3.6kcal0.3g0g0.3g0g
Ricotta, Castelli5.5g9kcal0.7g0.1g0.7g0g
Appelsiinin kuori, annos 100g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana36g119kcal3.2g1g11.4g0g
Valittu annoskoko18g59kcal1.6g0.5g5.7g0g
Annoskoko puolitettuna9g30kcal0.8g0.3g2.9g0g
Arvot/100g100g331kcal8.9g2.8g31.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=91312