Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 11g2.6kcal0.2g0.2g0g0.3g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Vesi4.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%2.7g4.4kcal0.1g0.1g0.4g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana36g15kcal0.6g0.6g0.8g0.6g
Valittu annoskoko18g7kcal0.3g0.3g0.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna9g4kcal0.2g0.2g0.2g0.2g
Arvot/100g100g41kcal1.7g1.7g2.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138871