Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 0.6g3.5kcal0g0g0.4g0g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.2g15kcal0.4g3g0.1g0.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)3.2g1kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy 0.6g5.2kcal0g0g0.6g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 6.5g2.3kcal0g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana36g75kcal1g13g2.2g0.4g
Valittu annoskoko18g38kcal0.5g6.5g1.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g19kcal0.3g3.3g0.6g0.1g
Arvot/100g100g211kcal2.8g36.3g6.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247