Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali96g20kcal1.1g3.3g0.2g2g
Viinietikka 4g0.8kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Sokeri4.8g19kcal0g4.8g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g24g5.3kcal0.2g1.1g0g0.5g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 40g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g114kcal2.6g18.8g2.6g5.2g
Valittu annoskoko170g57kcal1.3g9.4g1.3g2.6g
Annoskoko puolitettuna85g28kcal0.7g4.7g0.7g1.3g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.5g0.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649