Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 17g54kcal1.8g10.2g0.4g0.9g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g28g82kcal2.8g16g0.6g5.6g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 47g49kcal10.5g0g0.7g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g34g108kcal6.5g1.7g8.6g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.5g1.6kcal0g0.4g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)7.8g6.3kcal0.1g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g628kcal43.4g59.6g23.8g13g
Valittu annoskoko170g314kcal21.7g29.8g11.9g6.5g
Annoskoko puolitettuna85g157kcal10.9g14.9g6g3.3g
Arvot/100g100g185kcal12.8g17.5g7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135