Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g12g11kcal0.9g0.1g0.7g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.7g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)7.5g29kcal0g0.5g3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g89kcal2.7g18.2g0.3g0.9g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g70g24kcal0.1g5g0.2g1.3g
Sokeri 3.6g15kcal0g3.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g25g18kcal3g1g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl10g34kcal0.2g0.3g3.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g552kcal14g85.4g15.6g4.4g
Valittu annoskoko170g276kcal7g42.7g7.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna85g138kcal3.5g21.4g3.9g1.1g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.1g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500