Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g17g11kcal0.6g0g4.2g0g
Sinappi (teollinen)6.7g8.6kcal0.3g0.9g0.4g0g
Viinietikka 13g2.6kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy 130g1147kcal0g0g129.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g2360kcal1.8g7.4g268.6g0.2g
Valittu annoskoko170g1180kcal0.9g3.7g134.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna85g590kcal0.5g1.9g67.2g0.1g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804