Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)55g77kcal6.1g0.2g5.8g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g7.9g0.1g0.4g
Perunajauho 1dl=70g13g42kcal0g10.3g0g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2.5g0.6kcal0g0.2g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g75g121kcal5.4g12.1g5.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1.3g3.6kcal0g0.7g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g655kcal25.6g84.8g22.4g1.8g
Valittu annoskoko170g328kcal12.8g42.4g11.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna85g164kcal6.4g21.2g5.6g0.5g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179