Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g63g13kcal0.4g2.4g0.2g0.9g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha50g83kcal9.5g0g5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.4g3.9kcal0.1g0.2g0.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk18g6.8kcal0.3g1.3g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g236kcal21.4g12.2g11g5.2g
Valittu annoskoko170g118kcal10.7g6.1g5.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna85g59kcal5.4g3.1g2.8g1.3g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421