Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Siirappi, tumma24g76kcal0g17.6g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 11g39kcal2g5g0.8g1.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 11g33kcal1g6.1g0.2g1.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)16g61kcal1.9g12.3g0.4g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 42g144kcal4.3g29.3g0.5g1.5g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g62g19kcal1.9g2.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana340g749kcal23g145.8g4g14.8g
Valittu annoskoko170g375kcal11.5g72.9g2g7.4g
Annoskoko puolitettuna85g187kcal5.8g36.5g1g3.7g
Arvot/100g100g220kcal6.8g42.9g1.2g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164666