Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 67g16kcal1.2g1.5g0.2g1.5g
Purjosipuli 13g3.1kcal0.2g0.3g0g0.3g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Rypsiöljy 2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Flora kevyt margariini 40 400g2.5g9kcal0g0.1g1g0g
Kasvisliemi laimennettu 67g6.2kcal0.2g0.3g0.5g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g17g40kcal2.5g0.5g3.3g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana341g193kcal8.4g6g14.6g3.6g
Valittu annoskoko171g97kcal4.2g3g7.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna85g48kcal2.1g1.5g3.7g0.9g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518