Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g30g26kcal2.3g0.3g1.8g0g
Sokeri21g86kcal0g21.2g0g0g
Ruisjauho, 1 dl13g40kcal1.4g8g0.3g1.7g
Perunajauho 1dl=70g4.4g15kcal0g3.6g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Liivate 3.7g13kcal3.2g0g0g0g
Puolukka 23g8.7kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Sokeri13g51kcal0g12.5g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)31g78kcal0.8g1.1g7.8g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki31g18kcal2.7g1.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana341g675kcal21.2g100.6g20.2g4.6g
Valittu annoskoko171g338kcal10.6g50.3g10.1g2.3g
Annoskoko puolitettuna85g169kcal5.3g25.2g5.1g1.2g
Arvot/100g100g198kcal6.2g29.5g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623