Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali956g202kcal11.5g32.5g1.9g20.1g
Viinietikka 40g8.2kcal0g0.2g0g0g
Oliiviöljy 11g99kcal0g0g11.2g0g
Sokeri48g194kcal0g47.8g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g239g53kcal2.4g10.8g0g4.8g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 3.2g8.1kcal0.5g0.7g0.1g1.3g
Mustapippuri 1.6g4.5kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 399g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3400g1136kcal29.2g185.2g26.6g53.2g
Valittu annoskoko1700g568kcal14.6g92.6g13.3g26.6g
Annoskoko puolitettuna850g284kcal7.3g46.3g6.7g13.3g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649