Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 889g2532kcal137.8g1.8g222.2g0g
Sinappi 222g292kcal9.7g31.3g13.3g3.8g
Rypsiöljy 8000g70746kcal0g0g8000g0g
Viinietikka 667g138kcal0g3.3g0g0g
Suola, annos 3g133g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 89g252kcal9.2g37.7g1.9g23.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g147919kcal313.4g148.2g16474.8g54.2g
Valittu annoskoko10000g73959kcal156.7g74.1g8237.4g27.1g
Annoskoko puolitettuna5000g36980kcal78.4g37.1g4118.7g13.6g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868