Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi111g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g10g35kcal4.4g3.9g0.6g0g
Maito, Kevyt134g62kcal4.3g6.4g2g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl36g121kcal5g20g2.4g3.9g
Vehnäjauho puolikarkea 290g994kcal29.5g202.7g3.5g10.1g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 21g87kcal0g21.4g0g0g
Nautajauheliha 15%356g731kcal64.2g0g53.5g0g
Sipuli (kuorittu)312g84kcal4.1g15g0.6g5.3g
Riisi puuroutuva 114g389kcal6.9g85.9g0.8g2.6g
Kananmuna kuoreton 196g280kcal24.5g0.6g20.1g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml111g167kcal2.2g2.8g16.7g0g
Paprikajauhe 1.8g5.7kcal0.3g0.3g0.2g0.7g
Valkopippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Mustapippuri 1.8g5kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Maustepippuri, annos 1g4.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3408g5924kcal291.4g720.2g201g46.6g
Valittu annoskoko1704g2962kcal145.7g360.1g100.5g23.3g
Annoskoko puolitettuna852g1481kcal72.9g180.1g50.3g11.7g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420