Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)60g12kcal0g3.9g0g0g
Valkopippuri 4g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Keltuainen, 20g, annos 20g320g205kcal11.2g0.6g80g0g
Voi 1000g7254kcal11.9g4g813g0g
Sitruunamehu, laimentamaton120g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3408g15015kcal47.8g24.2g1786.2g2.2g
Valittu annoskoko1704g7507kcal23.9g12.1g893.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna852g3754kcal12g6.1g446.6g0.6g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164