Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g959g297kcal11.9g69.9g1.9g29.7g
Sipuli (kuorittu)208g56kcal2.7g10g0.4g3.5g
Peruna, keskikokoinen 60g240g144kcal3.6g31.2g0.2g2.2g
Oliiviöljy 43g382kcal0g0g43.1g0g
Ruokakerma 5%, Valio240g156kcal3.6g10.1g12g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Valkopippuri 1g2.7kcal0.1g0.4g0g0.3g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3408g2094kcal45.4g246.4g115.4g71.8g
Valittu annoskoko1704g1047kcal22.7g123.2g57.7g35.9g
Annoskoko puolitettuna852g524kcal11.4g61.6g28.9g18g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297