Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 668g161kcal12.1g14.7g2g15.4g
Purjosipuli 134g31kcal2.4g3.2g0.3g2.8g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.4g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Flora kevyt margariini 40 400g25g93kcal0.1g0.8g10g0g
Kasvisliemi laimennettu 668g62kcal1.9g2.7g4.8g0.3g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g167g401kcal25g5.2g33.4g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3410g1928kcal85.6g58.6g146.2g37.8g
Valittu annoskoko1705g964kcal42.8g29.3g73.1g18.9g
Annoskoko puolitettuna852g482kcal21.4g14.7g36.6g9.5g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518