Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5626g1187kcal67.5g191.3g11.3g118.1g
Viinietikka 234g49kcal0g1.2g0g0g
Oliiviöljy 66g580kcal0g0g65.6g0g
Sokeri281g1142kcal0g281g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g1407g309kcal14.1g63.3g0g28.1g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 19g48kcal2.7g3.8g0.8g7.6g
Mustapippuri 9g26kcal1g3.6g0.3g2.5g
Vesi, vesijohtovesi 2344g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g6683kcal170.6g1088.4g156g312.6g
Valittu annoskoko10000g3341kcal85.3g544.2g78g156.3g
Annoskoko puolitettuna5000g1671kcal42.7g272.1g39g78.2g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649