Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 15g43kcal2.4g0g3.8g0g
Sinappi 3.8g5kcal0.2g0.5g0.2g0.1g
Rypsiöljy 137g1210kcal0g0g136.8g0g
Viinietikka 11g2.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.5g4.3kcal0.2g0.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana342g2529kcal5.6g2.4g281.6g1g
Valittu annoskoko171g1265kcal2.8g1.2g140.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna86g632kcal1.4g0.6g70.4g0.3g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868