Mustikkamuffinsit murupäällisellä

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda.

Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugutti ja kananmuna.

Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää.

Kääntele joukkoon jauhossa pyöräytetyt pakastemustikat.

Jaa taikina 8 tukevaan muffinsivuokaan.

Sekoita jauho, sokeri ja kaneli.

Lisää joukkoon 2 rkl pehmeää voita pieninä palasina ja nypi muruiksi.

Lisää muru muffinsien päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä.

Älä paista liian kuiviksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 57 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 43g148kcal4.4g30.1g0.5g1.5g
Sokeri 24g98kcal0g24.1g0g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Rypsiöljy 8.5g75kcal0g0g8.5g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Mustikka metsä- 28g13kcal0.1g1.8g0.2g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 9g32kcal0.9g6.5g0.1g0.3g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Voi suolaton 5.3g38kcal0.1g0g4.3g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 28g10kcal0.9g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana342g960kcal15.6g153.4g29.4g5.4g
Valittu annoskoko171g480kcal7.8g76.7g14.7g2.7g
Annoskoko puolitettuna86g240kcal3.9g38.4g7.4g1.4g
Arvot/100g100g281kcal4.6g44.9g8.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225458