Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa20g121kcal1.7g3.8g10.9g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g25g144kcal1.6g8.7g11.4g2.3g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.6g0g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g5g30kcal1.1g0.3g2.7g0g
Hermesetas -neste2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana343g1511kcal27.2g26.4g145.2g4.6g
Valittu annoskoko171g756kcal13.6g13.2g72.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna86g378kcal6.8g6.6g36.3g1.2g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.7g42.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787