Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g19g113kcal3.9g1.2g10.1g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.8g0g0g
Voisarvi croissant 19g68kcal1.5g7.5g3.5g0.4g
Kananmuna kuoreton 5.7g8.2kcal0.7g0g0.6g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 2.1g5.9kcal0.3g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g65kcal1.9g13.2g0.2g0.7g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Raparperi 63g21kcal0.4g3.4g0.1g0.9g
Sokeri 6.8g28kcal0g6.8g0g0g
Fariinisokeri11g45kcal0g11g0g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana342g866kcal17.8g125.4g30g4.2g
Valittu annoskoko171g433kcal8.9g62.7g15g2.1g
Annoskoko puolitettuna86g217kcal4.5g31.4g7.5g1.1g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.6g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759