Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g55g49kcal3.3g8.2g0.1g0g
Paprika vihreä 15g3.2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Chili paprika punainen4.4g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska55g16kcal0.8g3.6g0.3g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g1.3g2.8kcal0.2g0.3g0.1g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g22g86kcal5.7g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana343g332kcal21.2g28.2g15g1.2g
Valittu annoskoko172g166kcal10.6g14.1g7.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna86g83kcal5.3g7.1g3.8g0.3g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8.2g4.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908