Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)70g23kcal2.3g3.2g0g0g
Hiiva 3.5g2.6kcal0.5g0g0g0.2g
Siirappi 30g89kcal0g21.9g0g0g
Vehnälese 4.2g10kcal0.6g0.7g0.2g1.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)17g64kcal2g13g0.4g2.4g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g157kcal4.7g32g0.5g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana343g690kcal20.2g141.6g2.2g11.6g
Valittu annoskoko172g345kcal10.1g70.8g1.1g5.8g
Annoskoko puolitettuna86g173kcal5.1g35.4g0.6g2.9g
Arvot/100g100g201kcal5.9g41.3g0.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881