Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Vesi0.6g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g32g117kcal2.8g24g1.2g1.3g
Kananmuna kuoreton 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä21g16kcal1.4g3.4g0.1g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.4g1.1kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kiinankaali 28g5.6kcal0.4g0.6g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Soijakastike2.1g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Kanaliemi laimennettu 21g2.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Katkarapu 35g24kcal5.1g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana343g452kcal23.8g58g14.8g3.4g
Valittu annoskoko172g226kcal11.9g29g7.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna86g113kcal6g14.5g3.7g0.9g
Arvot/100g100g132kcal6.9g16.9g4.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=305943