Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 125g20kcal0.9g2.5g0.1g2.5g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g0.8g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Oliiviöljy 8.8g77kcal0g0g8.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g8.6g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g1.6g2kcal0g0.3g0.1g0.2g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 6.3g14kcal0.3g1.1g0.9g0.4g
Basmatiriisi Pirkka16g55kcal1.2g12.3g0.1g0g
Pinjansiemenet, Parrots4.7g29kcal1.4g0.6g2.6g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana344g405kcal8.2g35.2g25.2g6.8g
Valittu annoskoko172g203kcal4.1g17.6g12.6g3.4g
Annoskoko puolitettuna86g101kcal2.1g8.8g6.3g1.7g
Arvot/100g100g118kcal2.4g10.2g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314726