Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 800g193kcal14.5g17.6g2.4g18.4g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 240g715kcal44.5g6g57.6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]160g528kcal43.2g0g38.4g0g
Sipuli (kuorittu)110g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3420g5650kcal223.2g81.8g477.2g40.6g
Valittu annoskoko1710g2825kcal111.6g40.9g238.6g20.3g
Annoskoko puolitettuna855g1413kcal55.8g20.5g119.3g10.2g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502