Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 240g301kcal26.4g0.6g21.6g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 234g803kcal23.8g163.8g2.8g8.2g
Voi 80g580kcal1g0.3g65g0g
Maito,kevyt (valio) 100g120g55kcal3.8g5.8g1.8g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 160g212kcal4.2g5.1g19.2g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g160g93kcal14.4g8g0.3g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 360g128kcal0.6g25.6g0.3g7.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8g29kcal0.3g6.4g0.3g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3424g7198kcal150g1118.2g222.6g30.8g
Valittu annoskoko1712g3599kcal75g559.1g111.3g15.4g
Annoskoko puolitettuna856g1800kcal37.5g279.6g55.7g7.7g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748