Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g7003g7563kcal1365.5g0g238.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1867g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)514g139kcal6.7g24.6g1g8.7g
Voi, 1 tl, 5 g233g1704kcal2.3g2.3g186.7g0g
Mustapippuri 9g26kcal1g3.6g0.3g2.5g
Suola, annos 3g47g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g327g1144kcal35.9g1.6g104.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g21151kcal2822.8g64.2g1061.4g22.4g
Valittu annoskoko10000g10576kcal1411.4g32.1g530.7g11.2g
Annoskoko puolitettuna5000g5288kcal705.7g16.1g265.4g5.6g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993