Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut270g270kcal62.2g0g2.4g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g300g781kcal18.9g11.1g75.1g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)375g206kcal71.3g15g15g2.3g
Sitruunamehu (Limmi)34g8.2kcal0.1g0.6g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L150g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen420g108kcal3.8g19.3g1.7g8.4g
Chili paprika punainen23g9kcal0.5g2g0g0g
Purjosipuli 135g31kcal2.4g3.2g0.3g2.8g
Juokseva hunaja 250g11g36kcal0.1g8.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3438g2899kcal318.6g120g189g27g
Valittu annoskoko1719g1449kcal159.3g60g94.5g13.5g
Annoskoko puolitettuna860g725kcal79.7g30g47.3g6.8g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=408809