Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 47g160kcal4.8g32.7g0.6g1.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 20g142kcal0.1g0.1g16g0g
Leivinjauhe 1.6g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Sokeri12g49kcal0g12g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 48g14kcal1.4g1.7g0g0g
Puolukka 20g7.7kcal0.1g1.4g0.1g0.5g
Raparperi 16g5.4kcal0.1g0.9g0g0.2g
Vesi8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana344g762kcal13.2g98.8g33.4g4.6g
Valittu annoskoko172g381kcal6.6g49.4g16.7g2.3g
Annoskoko puolitettuna86g190kcal3.3g24.7g8.4g1.2g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.7g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068