Broileri-juustonaksugratiini

150 g juustonaksuja
tilkka öljyä
n. 500 g Kariniemen broilerin kevyitä fileeviipaleita
valkosipulipippuria
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
1-2 sipulia renkaina
250 g rasia kirsikkatomaatteja

Juustokastike

25 g voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
suolaa
200 g sulatejuustoa tai 100 g juustoraastetta

Kaada juustonaksut reunalliseen uunivuokaan.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileeviipaleet kauttaaltaan kypsäksi, mausta valkosipulipippurilla.

Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat, kääntele hetki.

Kaada seos naksujen päälle.

Lisää myös kirsikkatomaatit.

Valmista juustokastike.

Sulata rasva kasarissa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita, älä ruskista.

Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee kastikkeeksi.

Mausta ripauksella suolaa ja lisää sulatejuusto tai juustoraaste.

Kaada juustokastike vuokaan ja nosta ruoka 200-250 asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juustonaksu 13g72kcal1.2g6.9g4.3g0.2g
Rypsiöljy 0.4g3.9kcal0g0g0.4g0g
Broilerfilee viipaleet (Snellman), annos 10g44g36kcal7g0.7g0.4g0.3g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 31g5.5kcal0.2g0.8g0.1g0.2g
Sipuli 4.8g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, suomalainen22g4.4kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Voi 2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 44g20kcal1.3g2.1g0.7g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mozzarella juustoraaste Euroshopper8.7g25kcal2.3g0g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana345g389kcal25g27g19.2g2.4g
Valittu annoskoko172g195kcal12.5g13.5g9.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna86g97kcal6.3g6.8g4.8g0.6g
Arvot/100g100g113kcal7.3g7.8g5.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=295731