Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g109g31kcal0.7g6.5g0.2g2.7g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g20g76kcal6.4g0g5.5g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g31g10kcal1g1.5g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 5.5g2.3kcal0.5g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g4.7g34kcal0g0g3.7g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana345g317kcal17.6g18.2g18.8g5.6g
Valittu annoskoko173g159kcal8.8g9.1g9.4g2.8g
Annoskoko puolitettuna86g79kcal4.4g4.6g4.7g1.4g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868