Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.7g0g
Sokeri 33g136kcal0g33.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 31g105kcal3.1g21.5g0.4g1.1g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Taloussuklaa, Fazer24g121kcal0.9g13.2g7.1g1.2g
Voi 24g171kcal0.3g0.1g19.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 16g52kcal0.3g0.5g5.5g0g
Voi 60% rasvaa 3.1g17kcal0g0g1.9g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen16g28kcal0.1g6.8g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana345g1338kcal15.8g151.8g73.6g5.4g
Valittu annoskoko172g669kcal7.9g75.9g36.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna86g335kcal4g38g18.4g1.4g
Arvot/100g100g388kcal4.6g44g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814