Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo31g222kcal0.1g0.1g25g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g63g191kcal6.1g38.3g1.3g9.1g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 45g20kcal0.2g2.9g0.3g1.5g
Sokeri11g43kcal0g10.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.3g4.2kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana345g1134kcal12.8g148.4g53.2g21.2g
Valittu annoskoko173g567kcal6.4g74.2g26.6g10.6g
Annoskoko puolitettuna86g284kcal3.2g37.1g13.3g5.3g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906