Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 6.2g34kcal0.1g0g3.7g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)31g10kcal0.9g1.5g0g0g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 63g22kcal0.1g4.4g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana345g726kcal10.4g121.6g19.8g5.4g
Valittu annoskoko173g363kcal5.2g60.8g9.9g2.7g
Annoskoko puolitettuna86g181kcal2.6g30.4g5g1.4g
Arvot/100g100g210kcal3g35.2g5.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247