Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 3491g630kcal19.6g87.3g14g24.4g
Purjosipuli 1164g266kcal21.1g27.9g2.3g24.4g
Voi 82g591kcal1g0.3g66.2g0g
Vesi4655g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow15g38kcal1.5g1.5g2.9g0.2g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour291g873kcal9.9g12.5g87.3g2.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)291g466kcal7.9g7.9g43.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g5752kcal123.8g278.6g432.8g104.2g
Valittu annoskoko10000g2876kcal61.9g139.3g216.4g52.1g
Annoskoko puolitettuna5000g1438kcal31g69.7g108.2g26.1g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367485