Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt297g137kcal9.5g14.3g4.5g0g
Hiiva 30g22kcal3.9g0.3g0.1g2.1g
Vehnäjauho, sunnuntai714g2498kcal85.6g506.6g15g21.4g
Keltuainen, 20g, annos 20g48g30kcal1.7g0.1g11.9g0g
Kananmuna kuoreton 71g102kcal8.9g0.2g7.3g0g
Voi 119g863kcal1.4g0.5g96.7g0g
Sokeri 202g821kcal0g202g0g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.9g19kcal0.7g3.6g0.4g1.7g
Rusinat (Rainbow) 1 pss119g381kcal3.6g84.4g0.8g11.5g
Sekahedelmä, kuivattu 119g265kcal4.1g52.2g1g9.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3456g10272kcal238.8g1728.4g275.4g93g
Valittu annoskoko1728g5136kcal119.4g864.2g137.7g46.5g
Annoskoko puolitettuna864g2568kcal59.7g432.1g68.9g23.3g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984