Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 269g114kcal26.4g1.1g0.3g0g
Sokeri 449g1822kcal0g448.4g0g0g
Flora Vanilla 12%561g1066kcal25.2g89.8g67.3g0g
Puolukka 449g174kcal2g30.5g2.2g11.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3456g6352kcal107.2g1139.6g139.6g23.4g
Valittu annoskoko1728g3176kcal53.6g569.8g69.8g11.7g
Annoskoko puolitettuna864g1588kcal26.8g284.9g34.9g5.9g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133