Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g226g1063kcal14.2g153.8g43g5g
Voi 75g547kcal0.9g0.3g61.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl302g1025kcal6g9g105.5g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g302g181kcal12.1g15.1g7.5g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g151g131kcal1.7g64.2g9.2g0g
Sokeri 189g765kcal0g188.3g0g0g
Liivatelehti, gelatiini30g105kcal25.8g0g0g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g152g133kcal1.7g64.9g9.3g0g
Vesi151g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker128g500kcal0g124.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3456g8900kcal124.8g1239.8g471.6g10g
Valittu annoskoko1728g4450kcal62.4g619.9g235.8g5g
Annoskoko puolitettuna864g2225kcal31.2g310g117.9g2.5g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734