Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 700g126kcal3.9g17.5g2.8g4.9g
Oliiviöljy 49g433kcal0g0g49g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Herne 350g241kcal17.7g32.8g1.4g10.8g
Ruokakerma Valio 5%350g210kcal4.2g9.8g17.5g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g263g263kcal47.3g0.5g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3458g2586kcal147.8g126.6g157.6g35.2g
Valittu annoskoko1729g1293kcal73.9g63.3g78.8g17.6g
Annoskoko puolitettuna865g647kcal37g31.7g39.4g8.8g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328