Kaalikääryleet

N. 2 kg:n valkokaalinpää

3 l vettä

2 tl suolaa

Täyte:

500 g jauhelihaa

2 dl keitettyä riisiä tai ohrasuurimoita

1 sipuli

2 rkl voita

1 kananmuna

2 tl suolaa

1 tl valkopippuria

2 dl kermaa

Kastike:

½ dl siirappia

1 dl kermaa

2 dl lihalientä

Koverra kanta ja keitä kaalinkerää 5 litran kattilassa ensin 10 minuuttia ja kuori pehmenneet uloimmat lehdet.

Laita kerä takaisin kattilaan ja keitä toiset 10 minuuttia.

Ohenna veitsellä lehtien tyviosien paksuimpia rankoja.

Tällä tavalla pitäisi kaalinkerästä saada ainakin 20 käyttökelpoista lehteä.

Keitä riisi kypsäksi miedosti suolatussa vedessä pakkauksen oheen mukaan.

Silppua sipuli ja kuullota se voissa.

Sekoita raakaan jauhelihaan sipuli, kypsennetty riisi, suola, pippuri ja kananmuna.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Aseta kunkin kaalinlehden tyveen pari kukkurallista ruokalusikallista täytettä, kääri alkuun yksi kierros, taita sivut ja kääri tiiviiksi paketiksi.

Aseta kääryleet voideltuun uunipannuun.

Sekoita kerma ja siirappi ja valele kääryleet seoksella.

Ruskista pinta ensin 20 minuuttia 225 asteen uuninlämmössä, alenna lämpö 150 asteeseen, lisää lihaliemi ja jatka kypsentämistä vielä vähintään tunti.

Tarjoa kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali81g17kcal1g2.8g0.2g1.7g
Jauheliha, sika-nauta 31g69kcal5.5g0g5.3g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)13g15kcal0.3g3.4g0g0.1g
Siirappi 4.4g13kcal0g3.2g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl19g16kcal0.3g0.8g1.3g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Lihaliemi laimennettu 9g1.8kcal0g0.3g0.1g0g
Voi 1.7g13kcal0g0g1.4g0g
Valkopippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana346g314kcal16.2g21.8g18g3.8g
Valittu annoskoko173g157kcal8.1g10.9g9g1.9g
Annoskoko puolitettuna87g79kcal4.1g5.5g4.5g1g
Arvot/100g100g91kcal4.7g6.3g5.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=247957