Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g22g0.3kcal0.1g0g0g0g
Suklaa tumma 44g227kcal1.7g23.4g13.6g2.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g8.8g5.6kcal0.3g0g2.2g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.5g0g0g
Kuohukerma (Ingman)88g299kcal1.9g2.7g30.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana347g1150kcal8g73.2g93.2g4.6g
Valittu annoskoko173g575kcal4g36.6g46.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna87g287kcal2g18.3g23.3g1.2g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.1g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916