Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g45g60kcal9.9g0g2.1g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK28g38kcal6.2g0g1.7g0g
Lanttu 28g8.1kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Porkkana 28g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Peruna, vanha, kuorittu 23g17kcal0.4g3.5g0g0.2g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g3.4g19kcal0g0g2g0g
Milbona Maito rasvaton17g5.6kcal0.6g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana347g312kcal35.2g14.4g12g2.8g
Valittu annoskoko173g156kcal17.6g7.2g6g1.4g
Annoskoko puolitettuna87g78kcal8.8g3.6g3g0.7g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403