Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 850g688kcal13.3g143.1g0.4g25.5g
Tomaattimurska (Euro shopper)250g75kcal2.5g10g1g0.5g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g125g150kcal4.2g4.5g12.5g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g100g26kcal1.2g4.8g0.2g1.7g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3460g1878kcal42.4g324.8g28.2g55.4g
Valittu annoskoko1730g939kcal21.2g162.4g14.1g27.7g
Annoskoko puolitettuna865g470kcal10.6g81.2g7.1g13.9g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600