Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%250g400kcal6.8g6.8g37.5g0g
Poronkäristys (Kylmänen)280g378kcal56g0.3g16.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g25g183kcal0.3g0.3g20g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g140g35kcal1.4g6.9g0.3g3.5g
Peruna, keskikokoinen 60g400g240kcal6g52g0.4g3.6g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto125g350kcal23.7g0g27.5g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g10g26kcal1.3g0.2g2.2g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3460g3223kcal191g133g209.4g14.2g
Valittu annoskoko1730g1612kcal95.5g66.5g104.7g7.1g
Annoskoko puolitettuna865g806kcal47.8g33.3g52.4g3.6g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763