Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 208g48kcal3.8g5g0.4g4.4g
Peruna, punnittu kuorineen 625g405kcal10g82.4g1.1g5.3g
Timjami 1.2g3.5kcal0.1g0.3g0.1g0.5g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 667g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 9g28kcal0.9g1.2g2.2g0.1g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g208g229kcal4.8g8.3g20.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3460g1625kcal39.2g194.4g71.8g20.6g
Valittu annoskoko1730g812kcal19.6g97.2g35.9g10.3g
Annoskoko puolitettuna865g406kcal9.8g48.6g18g5.2g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181