Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g745g2831kcal40.2g238.4g186.2g12.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 559g1271kcal106.2g0g95g0g
Peruna, vanha, kuorittu 112g85kcal2.1g17.3g0.2g1.1g
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Maustepippuri, annos 1g0.9g0kcal0g0g0g0g
Persilja 47g13kcal0.6g0.5g0.1g3.7g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)186g307kcal5.6g7.4g27.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)56g70kcal6.1g0.2g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3472g9221kcal324.4g533.8g632g36g
Valittu annoskoko1736g4611kcal162.2g266.9g316g18g
Annoskoko puolitettuna868g2305kcal81.1g133.5g158g9g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176